Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Grote delen woningmarkt niet hersteld van crisis

Amsterdam – In het merendeel van de gemeenten is de huizenmarkt nog niet hersteld van de crisis. De prijzen van koopwoningen liggen in onder meer het rivierengebied meer dan 20% onder het niveau van 2008.

Dat blijkt uit gedetailleerde gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek naar buiten heeft gebracht.

Huis verkopen

De cijfers bevestigen een tweedeling op de woningmarkt: in de grote steden en op bijvoorbeeld Ameland liggen de huizenprijzen inmiddels boven het recordniveau van 2008, in veel minder gewilde regio’s bij lange na niet.

Wie daar op de top van de markt een woning heeft gekocht, zal nu bij de verkoop geconfronteerd worden met een restschuld: het huis staat onder water.

Huiseigenaren in Mill en Sint Hubert komen er het bekaaidst vanaf: hun huizen zijn nog 29% minder waard dan in 2008. Op Ameland zijn de huizen inmiddels al 20% duurder dan toen.

Bronvermelding: Telegraaf