Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Hypotheekrente met grote passen omhoog

Rotterdam – Na de grootbanken vorige week hebben nu ook andere aanbieders, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, hun hypotheekrentes verhoogd.

Het gevolg is dat de gemiddelde hypotheekrente met zevenmijlslaarzen omhoog gaat, blijkt uit een overzicht dat de Hypotheekshop heeft samengesteld.

Vooral mensen die hun rente langer willen vastzetten komen er nu fors bekaaider af dan een week geleden. De 20-jaarsrente steeg naar 2,52%, een stijging van bijna 0,1%. Wie zijn rente de volle dertig jaar van de hypotheek wil vastleggen, betaalt 3,09% rente. De vorige weken dook de gemiddelde langste rente nog onder de 3%.

De variabele rente bleef gelijk op 1,83% en kon zo worden ingehaald door de 10-jaarsrente. Huiseigenaren die voor de meest populaire rentevaste periode kiezen, betalen gemiddeld 1,84% rente.

 

Bronvermeding: Tegraaf.