Stappen bij kopen huis

Stap 1   Je woonwensen bepalen

Samen met onze makelaar inventariseer je je woonwensen. Zoek je een appartement, of een eengezinswoning? Wil je 3 slaapkamers, of toch liever 4? We noteren en inventariseren je zoekwensen zodat we je woningaanbod kunnen toe mailen welke overeenkomt met je woonwensen.

Keuzepakketten
Ook zullen we je informeren over het zoek- en aankooptraject en de aankooppakketten waaruit je kan kiezen. Wil je zelf bezichtigen, of wil je een volledige aankoopbegeleiding?

Vragen tijdens het zoeken?
Uiteraard zijn onze aankoopmakelaars altijd beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Heb je een leuke woning gezien en wil je bijvoorbeeld weten of het een prettige buurt is om in te wonen, bel dan gerust je aankoopmakelaar.

aankoopmakelaar Hoofddorp

Stap 2   Bepaal je maximale prijs

Voordat we samen met jou gericht gaan zoeken naar jouw droomwoning, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je Hypotheekmogelijkheden. Wij raden je aan daarom eerst een afspraak te maken voor een oriënterend hypotheekgesprek. Hierdoor kun je niet alleen bepalen hoeveel je kan lenen, maar vooral wat je maximaal wilt lenen.

De Hypotheker
Sinds 2004 werken wij samen met De Hypotheker Hoofddorp en De Hypotheker Nieuw-Vennep. Door hun ervaring, expertise en ruime en gevarieerde keuze uit geldverstrekkers is De Hypotheker de adviseur die jou verder kan helpen bij het berekenen van jouw maximale leenbedrag en bij het vinden van de meest geschikte hypotheek. Wij helpen je graag verder om met de juiste hypotheekadviseur in contact te komen.

Stap 3   Zoeken naar je droomhuis

Onze makelaars kennen de markt goed en hebben veel contacten met hun collega’s. Hierdoor zijn ze snel op de hoogte van nieuw aanbod. We kunnen je per e-mail op de hoogte brengen zodra onze makelaar van collega’s informatie krijgt over woningen die nieuw in verkoop komen, soms nog voordat de woning op Funda staat.

Woningaanbod in je mailbox
Naast de woninginformatie die je rechtstreeks van de makelaar krijgt, vind je iedere morgen het nieuwste woningaanbod in je mailbox. Wil je ook het laatste woningaanbod ontvangen, neem dan contact op met ons kantoor.

Stap 4   Bezichtig je droomhuis

Afhankelijk van het door jou gekozen aankooppakket ga je met onze aankoopmakelaar de door jou gevonden droomwoning bezichtigen. Een woning kan je immers pas goed beoordelen als je hem hebt bezichtigd. Een woning moet goed voelen en moet voorzien in je de behoefte van voldoende leefruimte.

Ondersteuning van je aankoopmakelaar
Onze aankoopmakelaar gaat graag met je mee naar de bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging kan jij je gevoel laten spreken en de rationele zaken en details aan de makelaar overlaten om te beoordelen. Zo maak je gebruik van de kennis van de makelaar en diens onafhankelijkheid. Doordat de makelaar niet emotioneel betrokken is, kan hij je met beide benen op de grond houden en je behoeden van een aankoop waar je achteraf spijt van krijgt.

Na de bezichtiging
Na de bezichtiging is de gelegenheid om samen met de aankoopmakelaar de bezichtiging te evalueren. Naast de zaken waar de aankoopmakelaar je op gewezen heeft tijdens het bezichtigen van de woning, zal ook advies worden uitgebracht over de waarde van de woning en over een eventueel uit te brengen openingsbod.

aankoopmakelaar nieuw-vennep

Stap 5   Onderhandelingen

Heb je een goed gevoel bij de woning en zie je jezelf er al wonen? Dan ga je in overleg met jouw aankoopmakelaar de onderhandelingen in. Samen gaan jullie bepalen wat het openingsbod zal gaan worden.

Onderhandelingstraject
Namens jou gaat onze aankoopmakelaar de onderhandelingen in. Daarbij word je op de hoogte gehouden van alle stappen in het onderhandelingstraject. Bij de onderhandelingen zal onze makelaar, rekening houdend met jouw wensen, je adviseren over de prijs, de overdrachtsdatum, de ontbindende voorwaarden en de roerende zaken.

Stap 6   Koopcontract

De verkoopmakelaar zal na overeenstemming de koopovereenkomst opmaken. Wij controleren de koopakte voor je op de gemaakte afspraken alvorens deze door jou bij ons op kantoor wordt getekend. Daarna mailen wij jou het concept van de koopovereenkomst met de daarbij behorende toelichting en alle overige relevante bijlagen.

Bedenktijd
Hebben beide partijen het koopcontract getekend, dan gaat voor jou als koper de bedenktijd in. Je krijgt 3 werkdagen bedenktijd, binnen deze periode kun je zonder opgaaf van reden van de koop afzien.

Bankgarantie
Gebruikelijk is dat binnen 6 weken na het bereiken van overeenstemming jouw financieel adviseur namens jou een bankgarantie afgeeft. Je kan er ook voor kiezen zelf de waarborgsom te storten, dit komt echter minder vaak voor. De bankgarantie is 10 % van de koopsom. Doorgaans zal jouw financieel adviseur je hierin begeleiden.

Stap 7. De overdracht

Voor de eigendomsoverdracht bekijkt de makelaar, samen met jou en de verkoper het door jou gekochte huis om er zeker van te zijn dat alles conform afspraak is opgeleverd zoals vastgelegd in de getekende koopovereenkomst. Deze laatste inspectie vindt vlak voor het tekenen van de akte bij de notaris plaats. Dit is ook het moment om samen de meterstanden te noteren en uitleg te geven over installaties.

online bieden

Wij begeleiden je tot bij de notaris…..en eventueel daarna
De notaris zorgt ervoor dat jij als koper, alsmede de verkoper en wij als jouw aankoopmakelaar de leveringsakte krijgen. De overdracht bestaat uit de feitelijke levering, het overhandigen van de sleutels, en de notariële overdracht. De notaris zal je de overdrachtsdatum bevestigen en het tijdstip voor de overdracht. Wij nemen naar aanleiding hiervan contact met je op om een afspraak te maken voor de eindinspectie van de woning.

Bij de notaris

Tijdens het bezoek aan de notaris zijn wij bij je als adviseur, getuige en woordvoerder. Na een beperkte voorlezing van de akte door de notaris kan de leveringsakte worden getekend. Gefeliciteerd! Het is nu officieel jouw woning. Na het bezoek aan de notaris is de aankoopprocedure afgerond.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je daarmee, ook na de eigendomsoverdracht natuurlijk altijd bij ons terecht.